Atașamente

Să presupunem ca ești unul dintre copiii lumii, nu ca un călător, ci ca un pirat, tu ai un spirit frumos si sălbatic, dar tu nu ai o casă, tu trăiești peste tot și niciunde.  Să presupunem.

Azi ajungi în țara asta frumoasă, cu ceruri albastre și oameni zâmbitori… îti plece, îți place enorm. Mâine, însă izbucnește o furtună, un cutremur sau poate un război, tu, copil al lumii ce ai să faci atunci? Ai să rămâi să lupți cu toată forța pentru o țară a cărei cetătean nu ești? Nu, nu ai să rămâi, ai să pleci pentru că tu știi că există multe multe țări frumoase pe lume, ai să cauți o alta pe care să o indragești, una care ar putea să te asimileze în lumina sa.

651e4c04d7bc139e354961c09f543092

Ca să nu fim ratcitori si fară de casă, pentru a sti cine suntem, și ce ne dorim, am creat cetățenii si naționalitați, soți si soții, frați si surori.  Ne-am creat atașamente care să ne motiveze, am construit stâlpi de suținere, iar atunci când ploaia va cădea in vârtejuri amenințătoare vom sta drept pentru cea ce iubim, pentru cea ce suntem și ce reprezentăm pentru ai noștri, apărându-ne mândri teritoriile.

Ps. „Libertatea înseamnă răspundere, de aceea majoritatea oamenilor se tem de ea.” George Bernard Shaw

Anunțuri

2 comentarii

  1. Nevoia apartenentei la un grup 🙂 nevoie primara (piramida lui Maslow) 🙂 simpatic ce scrii. cu putin studiu in domeniile psihologiei si marketingului (da, marketing) vei reusi sa iti expui ideile in cuvintele si mai frumos!
    Spor!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s