eclectici

OK, eu nu inteleg o treaba,  de ce con-etnicii mei isi ureaza pe 24, 25 decembrie “Craciun fericit!” cand se stie prea bine ca al nostru  Craciun e abia peste 2 saptamani. Or fi vrand sa inceapa din timp? Sincer nu  cred, insa cand vezi ca toata lumea traieste frenezia unei sarbatori care nu iti apartine tinzi sper o ridicola si trista uniformizare.  Nu ii blamez pe cei “de-ai nostri” care ureaza “craciun fericit” celor care intradevar il sarabatoresc acum, insa cand ajungi sa postezi  poze cu bradul impodobit in spate cu cadouri si mese intinse  imi rasare in minte o intrebare : De ce naiba te mai bati apoi cu pumnul in piept ca esti rus?!?  Stii, nu esti, sau esti doar atunci cand iti convine. E trist ce se intampla, trista noastra dorinta de a fi la fel. Traim intr-o mare  de oameni identici, iar daca ai norocul sa te nasti diferit pastreaza asta si nu lasa marea sa te cuprinda, pierzandu-te tu pe tine  in banal.

Nu vorbesc de sarbatori laice, gen revelion, vorbesc aici de Craciun, vorbesc despre oamenii care acum 300 de ani au murit de foame fugind din tara lor pentru a ne oferi noua libertatea de a crede si a ne manifesta . Nu tradati acum lupta bunicilor vostri,  nu uitati cine sunteti si de unde veniti.

Ps: „Pe unele persoane, doar moartea, gândul morţii le mai apropie de spiritualitate.” – 

Anunțuri

5 comentarii

  1. mai copila,sa tii minte un lucru: lipovenii nu sunt nicidecum rusi,sunt lipoveni punc,rusii considera acesti oameni corcituri cum sunt tiganii ,oameni fara tara ,fara istorie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s